Teater och träning på Isgård

Alla inlägg den 24 januari 2008

Idag hade vi besök av en rysk cirkusakrobat. Han hade för ett antal år sen arbetat med såväl hästar och hundar..och han beskrev lite olika övningar som de höll på med då. Det hela resulterade i alla fall att vi fortsatte med projektet "ridande hundar". Om de ska kunna visa att de kan rida på hästar är jo en förutsättning att de tar sig upp på häst på något sätt. T ex genom att först hoppa upp på våra axlar och sen över på hästrygg (eller så måste hästen lägga ner sig..). Abbe hade vi redan klickad för att han står på min (eller Janas) rygg. Det är INTE enkelt för en upphetsad bushund. Han är jo faktisk tvungen att stå still och koncentrera sig. Gör han det går det redan riktigt bra. Så småningom kan jag väl ställa mig lite rakare (jag är väldig rädd att han trilla, därför ökar vi svårigheten lååångsamt).

Övar man någonting med Abbe brukar det vara så att även briarden vill testa trickset. Och det fick hon. Gick faktisk över förväntan bra, man ska ha i åtanken att de flesta briarder inte har nån utpräglat balanssinne. Vanda t ex har redan svårt att balansera på trästommar och sånt. Men hon kan väl lära sig, tar bara lite längre tid.

Hathil har också testat..med framgång, men vi fick avbryta för det blev för farligt för alla inblandade (hur gammal måste han bli för att bli lite lugnare ;-))

Hur enkelt måste allt det här vara för en mindre hund eller en bordercollie?!

Ari 

Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards