Teater och träning på Isgård

Alla inlägg den 28 januari 2008

Jag hittade en rolig internetsida (www.wonderdogs.bc.ca) förra veckan. Om hundträning. Nja, det kanske inte finns några nyheter i Bens träningsmetoder. Jag tycker ändå att det är kul att han har jobbat med positiv förstärkning i över 30 år och med vilken precision inte bara hans hundar utan också elevernas hundar jobbar! Sen har det gett effekt här hemma..Ibland har man jo dessa moment, där man plötsligen förstår (med kropp och själ) någonting, som man hittills bara hade uppfattat med hjärnan. Ni vet, plötsligen bara funkar det och man fattar inte varför man inte har gjort på det viset tidigare.

Här hände det två saker: jag vet nu hur jag få Vanda fullständigt fixerad mot mig även med störning och (det allra-allra-bästa) jag har lyckats förmedla Abbe att han bara får bollen eller liknande om han väljer avstår ifrån den. Aldrig mer något tjatig skällande! Ni anar inte vad det underlättar! Då är det bara kul, kul att leka med honom.

Sen kommer jag ihåg att det inte finns några begränsningar, om hunden väl har förstått ett beteende kan man ganska fort be om detta även på lång avstånd eller med väldigt små signaler. Jag måste jo bara prova om det går här också..och..TADAA! : Abbe kan ligga och vänta på OK-signalen medan Vanda spelar frisbee och hoppar fram och tillbaka och över honom. Vilket störmoment för lille Abbe! Men han väntar! Sen kunde de ligga och vänta på KOM-signalen på riktigt långt avstånd (150 m eller så) medan jag hoppar och springer och dummar mig med deras leksaker. Fantastisk. Om vi hinner ska vi filma en video-snutt (jag är såå stolt!)

Nu gäller det bara att fortsätta på den vägen! Jag lägger till en av Ben Kersens video, bara att ni förstår, vilken precision jag snackar om!

Ari


http://www.youtube.com/watch?v=WqwHYjZhxvQ

Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards