Teater och träning på Isgård

Alla inlägg den 4 februari 2011

Planeringen är i full gång, caféet öppnar den 5.mars Den här gången gör vi det verkligen (tredje gången gillt ;-) ).

Vi har bestämt vad vi ska servera (utöver Flammkuchen) och att det endast ska bli ekologisk mat helst från trakterna. Mycket bra saker hittar man i Värmland, mjöl från Björkaholm, saft och sylt från Torfolks och kött från Grön Ko i Säffle. Vi har bestämt på vilket sätt vi ska laga kaffe och te och att vi ska ha en liten shop med roliga grejer.


Svårt blev det när vi skulle bestämma vad vi ska servera barnen. Ska vi verkligen ge dem det de helst vill ha fast vi vet att det är hur onyttigt som helst (då menar jag främst vitmjöl, socker och godis med en massa E-ämnen)? Eller finns det alternativ (t ex eko-godis och eko-choklad men de kostar)? Kommer föräldrarna uppskatta att vi bryr oss eller vill de helst köpa det barnen känner? Svåra frågor. Därför finns det en omröstning nu här i bloggen och ni föräldrar kan tycka till!

 


Varje månad kommer vi ha ett övergripande tema i caféet och det ska bli roliga, fina och häftiga upplevelser utöver själva caféserveringen. Vi kommer ha fackelvandringar (även för hundar ;-), sagokvällar, spökbanor, korta shower, eld-workshop och tablequiz (quizar? kvizzar? finns det ingen plural?! Det vore bättre med ett svenskt ord för tablequiz men än så länge har vi inte kommit på det...) och mycket mer.

Marsmånad kommer ha samma tema som invigningen, nämligen "Eld och lågor", i april blir det "Häxor, häxor!" och i maj ska vi ha tema "Spegel" (ha! det ger möjligheten till ett spegelkabinett!).


 

Under sommaren (juni, juli, augusti) ska det bli interaktiv teater och till hösten blir det antagligen lite olika "horror-teman" typ "Dracula" eller någonting med troll.


Det hela kräver rätt mycket förberedelse och planering, vi är jo inte så många. Om nån där ute har lust att hänga med på resan att bygga upp upplevelse-café och -gård är det bara att kontakta oss. ;-)


Ari







Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards