Teater och träning på Isgård

Direktlänk till inlägg 4 februari 2011

Full rulle

Planeringen är i full gång, caféet öppnar den 5.mars Den här gången gör vi det verkligen (tredje gången gillt ;-) ).

Vi har bestämt vad vi ska servera (utöver Flammkuchen) och att det endast ska bli ekologisk mat helst från trakterna. Mycket bra saker hittar man i Värmland, mjöl från Björkaholm, saft och sylt från Torfolks och kött från Grön Ko i Säffle. Vi har bestämt på vilket sätt vi ska laga kaffe och te och att vi ska ha en liten shop med roliga grejer.


Svårt blev det när vi skulle bestämma vad vi ska servera barnen. Ska vi verkligen ge dem det de helst vill ha fast vi vet att det är hur onyttigt som helst (då menar jag främst vitmjöl, socker och godis med en massa E-ämnen)? Eller finns det alternativ (t ex eko-godis och eko-choklad men de kostar)? Kommer föräldrarna uppskatta att vi bryr oss eller vill de helst köpa det barnen känner? Svåra frågor. Därför finns det en omröstning nu här i bloggen och ni föräldrar kan tycka till!

 


Varje månad kommer vi ha ett övergripande tema i caféet och det ska bli roliga, fina och häftiga upplevelser utöver själva caféserveringen. Vi kommer ha fackelvandringar (även för hundar ;-), sagokvällar, spökbanor, korta shower, eld-workshop och tablequiz (quizar? kvizzar? finns det ingen plural?! Det vore bättre med ett svenskt ord för tablequiz men än så länge har vi inte kommit på det...) och mycket mer.

Marsmånad kommer ha samma tema som invigningen, nämligen "Eld och lågor", i april blir det "Häxor, häxor!" och i maj ska vi ha tema "Spegel" (ha! det ger möjligheten till ett spegelkabinett!).


 

Under sommaren (juni, juli, augusti) ska det bli interaktiv teater och till hösten blir det antagligen lite olika "horror-teman" typ "Dracula" eller någonting med troll.


Det hela kräver rätt mycket förberedelse och planering, vi är jo inte så många. Om nån där ute har lust att hänga med på resan att bygga upp upplevelse-café och -gård är det bara att kontakta oss. ;-)


Ari







 
 
Ingen bild

jorunjones@gmail.com

14 februari 2011 09:02

Hej!
Att sprida ut sommarlägret på varje torsdag i juli gör ju att en del barn inte kan vara med varje torsdag eftersom man kanske åker på semester med familjen då. Vi tyckte det var jättebra med fyra dagar i rad. Bättre för planeringen. Snälla...tänk en omgång till :)

 
Ingen bild

Jana

14 februari 2011 21:42

Hej Jorun!
Det är tänkt så att alla ska kunna vara med. Så man behöver inte komma varje torsdag utan det går bra att vara med bara en gång eller varannan gång eller hur man vill.
Vi kör från slutet av juni till början av augusti så om man hinner med alla gånger får man till och med fler dagar än på ett vanligt läger. ;-)
Tror du att det kan funka?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Även om det inte märks ute så är det äntligen jul, känns väl mer som påsk eller midsommar. Moril har haft kul med sin lilla kalender och det märks tydliga skillnader på honom. När han tidigare har börjat smågråta när vi körde runt i stan – stan...


Sista gången vi är ute och tittar på barn i den här kalendern. Men inte sista gången för alltid. Moril har fått nya kompisar som kan tänka sig träffa honom igen och så hoppas vi att vi lär känna massvis med nya vänner i januari när brukshundklubbens ...

Hade egentligen tänkt mig en skola idag men hann inte riktigt med detta eftersom brukshundklubbens projekt kring flyktingintegration hade beviljats de ansökta pengarna. Så istället för att träna Picarden med barnen blev det lite info här och var och ...


Vi hade satsat på skolans lunchrast för att kunna titta på barn idag. Men när vi skulle iväg fick jag inse att stegen fortfarande fanns i bilen och att jag först måste plocka ut allt för att sedan sätta in hundgallret igen. Missade därför rasten med ...


      Än en gång var det fler barnmöten för matte än för hunden. Men det var sista gången i år, imorgon är det hundträning som gäller igen. Jag antar att det är lika lätt idag för er som det var för hunden så jag får hitta på något elakt ställe...

Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards