Teater och träning på Isgård

Alla inlägg under januari 2011

Ja..då finns han inte längre..den enda fågeln som jag lärde känna i hela mitt liv. Cowboy, Brahma-tuppen, som jag föll för redan när han var kyckling. Han hade så roliga benfjäder, han såg ut som en cowboy i chaps:

 

2008 var han den enda tuppkyckling som överlevde (de andra kycklingar blev uppäten innan vi hann stänga in de i hönshuset).

Våren 2009 hade gammeltuppen tröttnat på konkurrensen och jagade stackars tuppkyckling dag in och ut..fast..han var nog ingen kyckling längre. Jag tyckte så synd om honom och släppte ut honom ur hönsgården.

I början endast när vi kunde ha koll på honom:

  ..och för säkerhets skull (vi var väl lite rädda att han kunde bli lika argsint som gammeltuppen) lärde vi honom att ställa sig på en tröja..

..den vägen var det..han tyckte vi var skojiga..vi tyckte att han var duktig. Cowboy var med på allt möjligt. Han hjälpte till att bygga teater-entrén, var med när vi tränade hästar och åkte med mig till Stockholm för att vara med på TV.

2010 tröttnade vi på att vi fick stänga in honom i hönsgården innan teaterföreställningarna (annars trängde han med hästarna framför ingången och höll på att bli nedtrampad).

   

Cowboy fick helt enkelt uppträda också och vara med oss när vi spelade. Det var det han verkligen gillade..vara med bakom scen och värma upp med Zara innan de dansade. Han var så proffessionell och så gullig!

Hästfolkets totem var populärt också..fast han bara fick spela de första 5 minuterna..men därefter satt han ju i sitt alldeles eget bo på scen och var med endå..

 


Den här vintern tillbringade Cowboy tillsammans med de andra hönsen och gammeltuppen i hönshuset. Visserligen blev han jagad av gammeltuppen då och då..men han var rätt duktig att gå undan..

..trodde jag..

..tills jag hittade honom liggandes på sidan en morgon för 2 veckor sen. Jag tog honom, ställde honom på fötterna..och han var helt vanlig igen. Men bara i några dagar..sen låg han igen och blev dessutom misshandlat av gammeltuppen.

Jag hämtade in honom till oss och han fick bo i lillrummet bredvid köket. Det verkade gå bättre och bättre med honom. Han var nyfiken, tiggde mat och lekte med ballonger. Jag började planera en egen hönsflock bara till Cowboy som skulle bo i en liten hönsvagn som man kunde rulla in i teatern.

Då dog han bara under natten..

Vi alla är väldigt ledsna, han var så charmig och social. Hoppas han har det bra där han nu är..

   


..jag saknar Cowboy..

Ari

Av Mimulus Teater med häst och hund - 14 januari 2011 19:43

... påminner väldigt mycket om Abbe och får en att fundera över en opossumteater:



Leipziger Zoo är vår favoritzoo och Heidis djurskötare kände vi redan sedan tidigare. Han har tränat Tysklands favoritlama Horst. Ska se om Heidi får också lära sig något eller om hon bara är. ;-)

Jana

Snälla Sigurd-fotografen var och plåtade i hästhagen..


Trölli och Jonakur on track:

 


silverbruna, lågom tjocka Hamar :-):

   

Evas Socki:

 


Smilla-lilla:

 

och så TRISTAN!

   

Korten på svarta stona blev skuggspel, typ..solen hade ju inte gått upp än..de lägger jag inte ut  .

Ari


Av Mimulus Teater med häst och hund - 9 januari 2011 10:16

 

Vi blir mer och mer sugen att skaffa något kamelaktig  ! Egentligen är det väl redan bestämt fast någon gång i framtiden när allt annat är färdig. Än så länge gick tankarna i alpacka-vägen..de verkar ha rätt (mini-)storlek och rejält söt!-faktor för att kunna attrahera folk..(vi är igång och skapar upplevelsegård som komplement till teater och café..).

Vi har redan kollat var alpackorna kunde ha sitt stall och hage..

Nu är dessa alpackor 1.flockdjur och 2.svindyra Det betyder om man vill skaffa en liten flock räcker det inte med 100 000:- spänn..

Därför var det inte så svårt att vara förnunftig och väntar ;-))

Men nu har jag upptäckt att det finns mindre lamor som är rejält ulliga och liknar alpackor. Dvs sötfaktor även här..dessutom verkar de inte vara så skygga som alpackor, billigare och färggladare.

Ser ut som om de klarar trailuppgifter utan problem;-):

 

 


Dessutom kan de tydligen dra vagnar:

 


jonglera:

   


och klarar även rockringar:

 


Vilka allround-talent! Med lite Klick! här och var kunde man säkert visa det hela utan grimma;-). Vad sägs? Det blir nog wooly-lamor framöver på Isgård!

De kommer få sina egna spår med foder och leksaker..voilá: lama-paradis!

(vid Blauer Berg finns det redan lamor i paradiset..därifrån snodde jag bilderna;-))


Ari




Nu har de gått i sitt paradis i drygt en månad och det känns som om man skulle rapportera lite..

1. Det har blivit vinter på riktigt med allt det innebär för en liten fyrhjuling i minsta läget. Vi fick fixa en stor batteri mot kylan och ploga lite i hagarna när det hade snöat och det var inte alls lätt..men hittills har det funkat förutom i förgår när det snöade som värst..då fyllde vi bara näten vid stallen.

2. Hästarna verkar fortfarande stormtrivas med det nya systemet..de är pigga, fina i pälsen och (det bästa!) de har blivit smalare! Trots obegränsat tillgång till grovfoder..det skulle jag aldrig ha gissat!

3. Nu efter senaste snöfallen har det blivit spår efter fyrhjulingen annars tar den sig inte fram. Det gör att även hästarna nu antingen går stora rundan i spåret eller pulsar genom 70 cm snö..det är stora drivor i hagen ;-)). Hästmotion 24 timmar/dygn är det inte fel på..

4. Det som inte hade funkat de gångna vintrarna, nämligen att ha hästar med lite och hästar med mycket foderbehov i samma flock vid utfodringen, funkar nu super. De äldre hästarna har tappat en hel del kilon och de yngre har lagt på sig. Alla ser mycket bättre ut än vanligt om än inte i träningskondition ;-).


och så lite (gräsliga) bilder, fortfarande tagen med gamle telefonen:


Hamar :-) för en månad sen hade han betydligt mera päronform..

 


Sir William..han som är så ung har blivit mer rejäl och tjockare (alla andra vintrar hade vi bekymmer att hålla unghästarna i hull) :-)

 


Gammalgamle Trölli (värsta kortet jag tog på honom hittills), även han i helt ok form för att vara över 30 år. Han brukar har världens hömage unter vintrarna..


 


och till slutet stoflocken..alla helt ok..även Svana ;-)

 

5. Hästarnas vatten har frusit och det gör att vi (nää, mera bara stackars Sigurd) släpar hinkar minst tre gånger om dagen..så fort vi ser att hästarna har kommit till vattenhon. Det behöver ändras med en värmeslinga i vattenledningen till hagen nästa år..den här vintern måste jag komma på nåt fiffigt system för att underlätta för Sigurd..får se..


Ari



Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards