Teater och träning på Isgård

Alla inlägg den 8 januari 2011

Nu har de gått i sitt paradis i drygt en månad och det känns som om man skulle rapportera lite..

1. Det har blivit vinter på riktigt med allt det innebär för en liten fyrhjuling i minsta läget. Vi fick fixa en stor batteri mot kylan och ploga lite i hagarna när det hade snöat och det var inte alls lätt..men hittills har det funkat förutom i förgår när det snöade som värst..då fyllde vi bara näten vid stallen.

2. Hästarna verkar fortfarande stormtrivas med det nya systemet..de är pigga, fina i pälsen och (det bästa!) de har blivit smalare! Trots obegränsat tillgång till grovfoder..det skulle jag aldrig ha gissat!

3. Nu efter senaste snöfallen har det blivit spår efter fyrhjulingen annars tar den sig inte fram. Det gör att även hästarna nu antingen går stora rundan i spåret eller pulsar genom 70 cm snö..det är stora drivor i hagen ;-)). Hästmotion 24 timmar/dygn är det inte fel på..

4. Det som inte hade funkat de gångna vintrarna, nämligen att ha hästar med lite och hästar med mycket foderbehov i samma flock vid utfodringen, funkar nu super. De äldre hästarna har tappat en hel del kilon och de yngre har lagt på sig. Alla ser mycket bättre ut än vanligt om än inte i träningskondition ;-).


och så lite (gräsliga) bilder, fortfarande tagen med gamle telefonen:


Hamar :-) för en månad sen hade han betydligt mera päronform..

 


Sir William..han som är så ung har blivit mer rejäl och tjockare (alla andra vintrar hade vi bekymmer att hålla unghästarna i hull) :-)

 


Gammalgamle Trölli (värsta kortet jag tog på honom hittills), även han i helt ok form för att vara över 30 år. Han brukar har världens hömage unter vintrarna..


 


och till slutet stoflocken..alla helt ok..även Svana ;-)

 

5. Hästarnas vatten har frusit och det gör att vi (nää, mera bara stackars Sigurd) släpar hinkar minst tre gånger om dagen..så fort vi ser att hästarna har kommit till vattenhon. Det behöver ändras med en värmeslinga i vattenledningen till hagen nästa år..den här vintern måste jag komma på nåt fiffigt system för att underlätta för Sigurd..får se..


Ari



Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards