Teater och träning på Isgård

Direktlänk till inlägg 8 januari 2011

Paddock paradise III

Nu har de gått i sitt paradis i drygt en månad och det känns som om man skulle rapportera lite..

1. Det har blivit vinter på riktigt med allt det innebär för en liten fyrhjuling i minsta läget. Vi fick fixa en stor batteri mot kylan och ploga lite i hagarna när det hade snöat och det var inte alls lätt..men hittills har det funkat förutom i förgår när det snöade som värst..då fyllde vi bara näten vid stallen.

2. Hästarna verkar fortfarande stormtrivas med det nya systemet..de är pigga, fina i pälsen och (det bästa!) de har blivit smalare! Trots obegränsat tillgång till grovfoder..det skulle jag aldrig ha gissat!

3. Nu efter senaste snöfallen har det blivit spår efter fyrhjulingen annars tar den sig inte fram. Det gör att även hästarna nu antingen går stora rundan i spåret eller pulsar genom 70 cm snö..det är stora drivor i hagen ;-)). Hästmotion 24 timmar/dygn är det inte fel på..

4. Det som inte hade funkat de gångna vintrarna, nämligen att ha hästar med lite och hästar med mycket foderbehov i samma flock vid utfodringen, funkar nu super. De äldre hästarna har tappat en hel del kilon och de yngre har lagt på sig. Alla ser mycket bättre ut än vanligt om än inte i träningskondition ;-).


och så lite (gräsliga) bilder, fortfarande tagen med gamle telefonen:


Hamar :-) för en månad sen hade han betydligt mera päronform..

 


Sir William..han som är så ung har blivit mer rejäl och tjockare (alla andra vintrar hade vi bekymmer att hålla unghästarna i hull) :-)

 


Gammalgamle Trölli (värsta kortet jag tog på honom hittills), även han i helt ok form för att vara över 30 år. Han brukar har världens hömage unter vintrarna..


 


och till slutet stoflocken..alla helt ok..även Svana ;-)

 

5. Hästarnas vatten har frusit och det gör att vi (nää, mera bara stackars Sigurd) släpar hinkar minst tre gånger om dagen..så fort vi ser att hästarna har kommit till vattenhon. Det behöver ändras med en värmeslinga i vattenledningen till hagen nästa år..den här vintern måste jag komma på nåt fiffigt system för att underlätta för Sigurd..får se..


Ari



 
 
Ingen bild

shedeville

18 januari 2011 23:56

Vilka underbara bilder på både Cowboy och hästar och underhållande text till, man rycks med , fick en klump i halsen och en liten tår i ögonvrån när jag läste om Cowboys bortgång,beklagar sorgen. Nu är han i tupphimlen tror jag..cafeet måste besökas , och föreställningar ses:)...Mvh Zandra

 
honey

honey

24 mars 2011 02:40

paddock management also helped me prevents many of the undesirable plants such as docks, nettles, that my cause reducing the number of these plants in the future.

http://www.greenpaddocks.co.uk

Mimulus Teater med häst och hund

24 mars 2011 07:18

Cool, I didn't know that. The effects until now: The horses have been more healthy all winter and of course much happier. We'll have an eye on the flora in summer, it will be interesting to see any changes there.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Även om det inte märks ute så är det äntligen jul, känns väl mer som påsk eller midsommar. Moril har haft kul med sin lilla kalender och det märks tydliga skillnader på honom. När han tidigare har börjat smågråta när vi körde runt i stan – stan...


Sista gången vi är ute och tittar på barn i den här kalendern. Men inte sista gången för alltid. Moril har fått nya kompisar som kan tänka sig träffa honom igen och så hoppas vi att vi lär känna massvis med nya vänner i januari när brukshundklubbens ...

Hade egentligen tänkt mig en skola idag men hann inte riktigt med detta eftersom brukshundklubbens projekt kring flyktingintegration hade beviljats de ansökta pengarna. Så istället för att träna Picarden med barnen blev det lite info här och var och ...


Vi hade satsat på skolans lunchrast för att kunna titta på barn idag. Men när vi skulle iväg fick jag inse att stegen fortfarande fanns i bilen och att jag först måste plocka ut allt för att sedan sätta in hundgallret igen. Missade därför rasten med ...


      Än en gång var det fler barnmöten för matte än för hunden. Men det var sista gången i år, imorgon är det hundträning som gäller igen. Jag antar att det är lika lätt idag för er som det var för hunden så jag får hitta på något elakt ställe...

Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards