Teater och träning på Isgård

Alla inlägg under november 2008

Av Mimulus Teater med häst och hund - 13 november 2008 13:07

Hästarna tränar en massa olika saker varje morgon,allt från "stoppa huvudet i grimman" över "städa matsalsbordet" till "fotgaloppering". Hathil tränar på jonglering tillsammans med mig samt "slita nissemössan av Jana". Abbe och Vanda tränar på att åka / dra vagnen och duka / sitta vid bordet.

Frågan är bara vad de här två tränar på...

Jana

Alla ni som inte kan tro allt det vi skriver om Karneval får gärna kolla hur det såg ut igår hemma hos oss. Bilder från torget i Bonn

Årets motto i Köln är förresten "Unser Fastelovend - himmlisch jeck". Himmelsk knäpp kan ni få, inget problem alls. ;-)

Jana

Av Mimulus Teater med häst och hund - 12 november 2008 11:47

Bortsett ifrån vår vanliga dragträning (17-20 km med MTB varannan dag) tränar hundarna också på ett nummer till julföreställningen (kolla också teaterns blogg J). Vanda ska dra en liten vagn med antingen julklappar eller Abbe på. Det är iofs inget problem, bara lite svårt att hitta ingången själv. Hon måste då hoppa över skacklarna och stoppa huvudet i selet. Hon kan det redan så länge jag står framför kärran, men än sä länge inte på håll. Abbes uppgift är enkelt..han behöver bara sitta i kärran, dvs sitta kvar fast jag inte bryr mig om honom, jag har ju full sjå att klicka och mata Vanda. Upplaget är lite roligt i sig, Vanda är nämligen typ lös när hon drar den här vagnen. Hon har möjlighet att ta sig ur det hela om hon inte längre har lust att dra (hon behöver bara backa och sen hoppa över skackeln).

Jag har funderat på om det inte är möjligt att köra in hästar på samma sätt (jag vet att det hela är lite problematiskt ur bromstekniska synpunkten, men det går kanske att lösa). Det blir nog Tristans projekt i så fall ;-)).


Ari

Av Mimulus Teater med häst och hund - 11 november 2008 21:22

Nu kan man beställa Sigurds fin-fina kalender. Temat är hästarnas språk, texten skrevs av Marita och Ingela.

Sigurd var ju ute och tog en himla massa kort på våra hästar förra året. En del av skörden hittar man nu i denna kalender. Ur nån konstig anledning finns det inga vinterkort med, antingen så är det alltid sommar för våra hästar eller så fryser kameran (eller fotografen) när temperaturen sjunker ;-))

Kikar gärna in på hans hemsidahttp://www.fotofaktoriet.se/ eller http://www.isgard.net/aktuellt.html

Ari

Av Mimulus Teater med häst och hund - 11 november 2008 11:11

Ett jeeht widder loss! Und wir haben keine Berliner gekauft... ;-(

Och för alla utlänningar som verkar vara de infödda här: Idag, eller närmare sagt, precis just nu, kl 11:11 den 11e i 11e, börjar det igen. Från och med nu är det Karneval! Vänta bara tills vi stormar Karlstads rådhus för att få nycklarna till staden. Det är någon månad kvar till Weiberfastnacht men en sådan krigerisk handling vill ju vara väl planerad. Men sedan...

Jana

Av Mimulus Teater med häst och hund - 9 november 2008 17:23

Idag har det nästan genomgående varit action i ridhuset. Mellan kl 9 och 14 var det trickträningskursen som fick sluta lite tidigare eftersom hundarna blev bra trötta till slutet. De fick – för första gången? - tänka själv och då blev det lite jobbigt mot andra dagens slut. ;-) Så vi flyttade den kvarvarande tiden till en kväll om två veckor. Ska bli jätteroligt att se vad de har lärt sig fram tills dess.

Innan de började somna med öppna ögon kom de dock på att det var deras aktioner som ledde till belöningar sedan. Kul att se dem fatta! ”Aha! Om jag bara gör så, så får jag en godbit direkt. Wow!” Här är Alexander och lilla Terry som idag har fått till en väldigt fin pekfingertarget:

 


Just nu är det ridlektioner i ridhuset (ja, det händer ibland att vi använder saker och hus till det som de är tänkta till). Eva med Sokrates och Hanne med Hamar som tränar på att rida upp på en platta. Hamar har typ dragit huvudvinsten och har i Hanne fått en kompis som har framgångsrikt klickertränat sin första hund till elitlydnaden och vill nu testa det hela på hästar. Ibland har man bara tur. Jag har lagt ut Hannes blogg under länkarna till höger så får ni gå in och kolla hur det går med hennes hundar.

Under helgen har även min hund lärt sig något nytt på egen hand. Allt som finns på bordet kan med fördel ätas upp så länge kursen är nere i ridhuset. På fredag kvällen var det en halv kaka som gick åt, lördag morgon lyckades han sno Terrys Frolic (pinsamt!!) och nu på eftermiddagen fick han fyra kakbitar till. ;-( Gubbfasoner. Han som inte får äta sådant!! Det luktar rätt så konstigt här inne. Jag ska nog lära mig att inte låta stå kvar något ätbart här...

Jana


Fyra tjejer träffas i en gammal fabrikslokal för att sedan improvisera en pantomimisk 5-minuters-pjäs. I New York hade det kallats för "Performance Art" och folk hade betalat 30 Dollars för en biljett, i Karlstad heter det "Banvandring klass 2 och 3" och ni får vara glad att ni (än så länge) får titta på oss gratis!

Har slängd in några riktiga freestyelbitar också...

Jana ;-)

Freestyle-lös i alla fall. Här kommer Hathil som inte visste att man kunde köra freestyle inomhus... ;-)

Jana

Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards