Teater och träning på Isgård

Alla inlägg under augusti 2008

... är ett "tyskt" ordspråk som är totalt fel. Det går utmärkt att lära gamla hundar (hästar, katter osv) nya konster, det går egentligen även bättre än med unga hundar eftersom dem gamla redan kan en hel del.

Sedan finns det dessutom stenhårda husregler, som har funnits i nio år och fem månader, som från och med nu också är fel: ”Min hund får inte ha diskar, aldrig!” Med andra ord har Hathil haft sin första riktiga frisbeelektion idag. Jag undrar om jag inte kan sälja korten som reklambilder till företaget Hyperflite som producerar den otroligt tåliga hunddisken JAWZ:



Den här disken får inte ens Hathil sönder! Projektet ”Fler frisbeehundar på gården” hade börjat med att Abbe också skulle ha lite kul då och då. Vi har alltså kastat ”rollers” (som rullar) till honom som han fort som en skållad kanin hämtar. Nu får han även fånga diskar. Lite synd att PONen är så närsynt att han ofta missar disken med flera meter. Fast det är lite kul att se hur han hoppar högt upp för att ta en disk som är på ett helt annat ställe. Eller så tror han att han kan flyga. Vi vet inte. Men diskar som är ganska nära har han inga problem med:






Elegant! Nästa projekt blir nog ”Fler frisbeebaggar på världen”. Vi har lånat ut lite hagar till en flock får och det var inte bara lammen som tyckte om diskar. När vi lekte lite med en nybörjardisk i hagen bredvid så var det främst baggen som var helt fascinerad. Han kommer fram vartenda gång för att titta på. Det är något alldeles speciellt med dessa flygande diskar som förtrollar inte bara människor och hundar utan även får.

Jana

”When a ball dreams, it dreams it's a frisbee.”



Av Mimulus Teater med häst och hund - 4 augusti 2008 17:27

Nej, inte till hästar. Inte till en båt heller. En film! Efter flera dagars kamp med min urgamla dator ligger nu vår egen reklamfilm för Krabat ute på teaterbloggen.

Jana

Nu har han redan hamnat i bloggen..Tristan. Visst är han stilig med sina långa ben, otroligt, att han bara är ett år gammalt! Vi väntar bara på några filmsekvenser som kommer med posten, sen bestämmer vi oss. Det vore nästan konstigt om han inte skulle flytta hit :-))).

Ari 

Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards