Teater och träning på Isgård

Alla inlägg under februari 2009

För alla som bor lite längre bort, typ inte i Värmland, och för dem som har missat artikeln förra veckan kommer här länken till artikeln om hästklickerträning i NWT . Det var en pytteliten artikel (nästan tre hela sidor) med ursnygga bilder, främst på Tomas och Isoföl, som är mycket välskriven. Det är kul när en reporter har så mycket koll på ämnet att hon fattar direkt vad man menar. Jättekul att det sprider sig!

Jana

 Tristan är tillgivenheten i persona och SÅÅ lätt att "jobba" med..man blir sugen att skaffa några tinkerhästar till...;-)).

Ikväll hade Terry en liten uppvisning på trickträningskvällskursen. Superkul att se honom städa som en liten tornado nu. Han lär sig sååå fort tillsammans med husse Alexander. Filten har vi för att hundarna ska kunna hitta sina belöningar på golvet, det är svårt annars bland alla spån. Det är en av mina favoritstunder varje vecka när Terry drar med allt vad han kan fram till filten. Det verkar vara världen roligaste filt. ;-)

Hoppas att jag kan övertala dem andra att också visa sig någon på bild. Man kan kanske klicka fram det. ;-)

Jana

Av Mimulus Teater med häst och hund - 2 februari 2009 23:30

Nu är vår nya hemsida äntligen komplett och online. Från och med nu finns alla aktiviteter på Isgård samlat under ett tak. I teaterdelen finns som vanligt info, bilder och filmer om Teater Mimulus aktuella föreställningar. Ny är den gula knappen som heter ”Skola Mimulus” och leder till en egen hemsida med våra kurser, workshops, sommarläger mm.  Till våren börjar nämligen en ny omgång kurser bl a i klickerträning för hästar och hundar, hundfrisbee och hur man kreativt jobbar med sin häst. Vi kommer även att ha en trevlig infokväll om vår hästträning den 19 februari. Vi bjuder på fika och visar hur man klickertränar en häst och vilka lekar våra hästar tycker om.

Men glöm nu inte över alla dessa nya sidor att kolla bilderna från våra repetitioner och bakgrundsinformationerna i vår teaterblogg. ;-)

Det här är ett härligt projekt..vad händer om man släpper ihop två varelser, den ena hästoerfaren och den andra folkoerfaren? Är det möjligt att de skapar en relation som utvecklar båda två?

Tomas har gått en termin i ridskolan för ett par år sen och spelat teater med Herr Fux, vår gamle läromästare. Herr Fux gjorde tydligen ett jättebra jobb för efter spelningarna bad Tomas om att kunna fortsätta med en häst.

Valet stod mellan gamle Trölli och 3-åriga Isolfur. Tomas som tycker om att springa och röra sig mycket valde den unga hästen.

Nu har de träffat varandra kanske 20 gånger och det börjar uppstå något band mellan de. De leker och kan springa runt helvilt (Tomas verkar vara en höjdare på de vilda lekarna!) och emellanåt övar de lite på "ordentliga" rörelser. 

De är roliga att titta på..de speglar redan varandra och verkar tycka om samma lekar. De står inte så gärna och bara hänga eller ha kroppskontakt ;-).

Det är spännande att följa Tomas och Isolfur på deras resa, om bandet mellan de är redan tillräckligt starkt i maj kommer de nog uppträda tillsammans!

Ari

Presentation

Omröstning

Vad ska finnas i en godispåse här på gården?
 Allt från karamellkungen
 Ekologiska godis, även om de är dyra
 Hemlagad med bara lite socker
 En blandning av allt är bäst
 Jag bryr mig inte

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards